1. semester eksamensprojekt


Udvikling af eksamensprojektet.

Formål

Vi skulle lave et redesign af vores portfolio, dokumentere for udviklings processen og præsentere vores faglige niveau med opdateret indhold.

Opgave beskrivelse

Projektplanlægning

Jeg lavede min projektplanlægning vha af Trello. Jeg valgte trello da jeg synes at det er det mest overskuelige og det er det der virker bedst for mig.

Min plan

I fremtiden vil jeg også gerne gøre brug af PBS, WBS og Gantt, men valget var på baggrund af hvad jeg følte der virkede bedst for mig. Forhåbentlig kan jeg få lige så meget nytte ud af PBS, WBS og Gantt fremover, da jeg godt kan se ideen i det.Design processen

Jeg havde en idé om at jeg gerne ville have et design der var helt anderledes end hvad jeg havde på min gamle portfolio. Dette var grundet at jeg ikke følte at den gamle portfolio afspejlede mig, og den var for upersonlig.

Farver

Jeg startede processen ved at lege med farve paletter inde på Coolors, en hjemmeside der er rigtig god til at finde, såvel som at lave, nogle fede farve paletter der går godt sammen.

Der fandt jeg nogle farver jeg godt kunne lide, og jeg kreerede nogle forskellige farve paletter ud fra det, og endte så til sidst med denne her.

Typografi

Overskrifter: Playfair Display

Brødtekst: Roboto

Fonten som jeg bruger til overskrift, valgte jeg fordi den har nogle pæne runde former der gør den venlig og indbydende at se på. Den er også med til at give hjemmesiden et mere personligt præg, og den skiller sig ud som overskrift.

Til brødtekst valgte jeg en sans serif font der var let læselig og fin at se på. Fonten er bygget geometrisk op med åbne kurver, hvor bogstaverne bevarer deres naturlige bredder, hvilket gør at den virker naturlig at læse.

Designet

Designet udarbejdede jeg i Adobe XD, hvor jeg satte layoutet op som jeg ville have det. Esktra detaljer som pile mm. er udarbejdet i Photoshop.

Jeg ville gerne holde mit layout enkelt og simpelt, og i samme stil med mit gamle portfolio.

Prototype i Adobe XD

Gestaltlove har jeg gjort stor brug af. Fx har jeg gjort brug af gestaltloven om baggrund i mine sektioner hvor jeg har adskilt dem alle tydeligt for at gøre indholdet på siden overskueligt og definerbart.

Loven om ensartethed og nærhed er også brugt stort set over det hele i min portfolio. Det kommer bl.a. til udtryk under min 'Udvikling's side, hvor det er let at se at de 5 udviklings indholds felter har noget at gøre med hinanden i indhold. Lige så ses det her i loven om lukkethed.

Sidst men ikke mindst har jeg gjort brug af negative space i mit logo.Brugertest

Jeg lavede et spørgeskema fremfor en tænkehøjt test, da jeg godt kan lide konkrete svar og følte at det var det jeg havde brug for på dette stadie af min hjemmeside. Mine spørgsmål er relevante for vidreudvikling af hjemmesiden og forbedringer

Versionen af min hjemmeside jeg brugte i min brugertest

Mine spørgsmål:

  1. Ser du hjemmesiden i web eller mobil version?
  2. Hvad er dit førstehåndsindtryk når du besøger hjemmesiden?
  3. Er hjemmesiden let at finde rundt i og navigere?
  4. Afspejler hjemmesiden hvem jeg er (hvorfor/hvorfor ikke)?
  5. Hvad ville du gerne se på hjemmesiden som ikke er der (evt. funktioner eller indhold)?
  6. Hvad fungerer godt på hjemmesiden?

Brugerne er valgt ud fra alder og okkupation.

Da jeg har fået ret lange og konkrete besvarelser har jeg valgt at gemme dem i en PDF.

Brugertest besvarelser

Besvarelserne i mit spørgeskema har sat mange fremtidige ideer igang. Jeg vil tage det hele til efterretning, men også begrænse mig og arbejde på en ting af gangen.

Ting jeg skal overveje:

  • Om 'Udvikling' også skal have sin egen sektion.
  • Portfolio items skal have en hover effekt hvor der er lidt info om hvad de er, eller en overskrift.
  • Evt ændre lidt på forside sektionen så det ikke ser lige så tomt og stort ud.
  • Ændringer i tekstindhold og formuleringer.

Udover disse overvejelser har jeg allerede, ud fra disse svar, ændret menuen så den allerede dukker op ved første scroll ned på musen, fremfor ved andet. Dette burde hjælpe på forvirring i forhold til manglende menu i toppen. Det vil fremtidige tests vise.

Jeg har også lavet en til navigerings pil der viser næste kommende sektion til portfolio sektionen.Reflektion

Eksamens projektet har været en rigtig lærerig proces for mig. Den største udfordring jeg stødte på, allerede tidligt i projektet, var at jeg ikke måtte bruge nogle frameworks til at style min side med. Dette er meget uvant for mig og jeg skulle lære at lave grids fra bunden, hvilket efter lidt tid viste sig at være meget lettere end jeg havde regnet med.

En anden udfordring for mig var at gøre min hjemmesie personlig. Det er et begreb jeg aldrig har arbejdet med i design før, så det var noget der bragte sved på panden. Jeg spurgte bl.a. en af mine veninder til råds, som er mediegrafiker, og det var en stor hjælp. Jeg ved stadig ikke om jeg er kommet helt til måls, men i det mindste føler jeg at jeg har nogle værktøjer jeg kan bruge fremover, til at med tiden få en portfolio der afspejler mig som person og mine evner.


Fremtidige planer og ideer

Jeg har allerede mange planer til min portfolio. Nogle som jeg allerede har tænkt mig at arbejde på efter jeg har afleveret. Min plan er at arbejde videre på nogle af de ting som jeg kom frem til ved hjælp af brugertest, og så gemme eksamens afleverings versionen af min hjemmeside i en under mappe, og arbejde videre på det normale domæne.

Derudover har jeg også tænkt mig at rydde op i min HTML og CSS med kommentarer, og fjerne overflødig kode.

Mht til funktioner, så skal jeg have gjort min kontakt form mere funktionel. Lige nu er den ikke helt optimal. Jeg er vant til at arbejde med .NET, så jeg har ikke sat en kontakt form op med andet før, så det har været lidt af en udfordring.