Flow 4


Udvikling af flow 4.

Responsive design, jQuery og projektplanlægning.

I flow 4 skulle vi lære at gøre vores design responsive ved hjælp af grid systemer og strukturere og planlægge når vi skulle arbejde i projekter.
Udvikling af responsiv webløsning - Sweetbot

Opgave beskrivelse
Vores aflevering

Klik på billedet af hjemmesiden for at se vores løsning.

Remake af Sweetbot

Som en del af vores eksamens projekt har vi fået til opgave at gå over nogle af vores forrige flow projekter og lave et remake af dem, bl.a med henblik på det feedback vi har fået.

Vi fik at vide at vi havde styr på det tekniske mht til det responsive, men at designet generelt virkede meget tomt. Dette løste vi ved at lave siden om til en one-pager, hvor elementerne fylder lidt mere og der er nogle fulde sektioner med baggrunds farver.


Klik på billedet for at se vores nye prototype af hjemmesiden.Reflektion


Hvad har jeg lært?

I flow 4 fik jeg genopfrisket hvordan man laver responsive design. Fx ved brug af media queries. Før i tiden har jeg altid brugt frameworks til at sætte mine hjemmesider op responsivt, men denne gang bevægede jeg mig også ud i at skulle lave mine egne media queries, hvilket jeg fik meget ud af.

Derudover lærte jeg også om projektstyring og planlægning, ved brug af PBS, WBS og Gantt.


Forventninger til læring

Egentlig havde jeg slet ikke nogle forventninger til flow 4. Jeg havde en idé om at vi bare skulle lære at bruge frameworks til at sætte vores sider op responsivt, men jeg tog fejl. Så jeg fik faktisk mere ud af flow 4 end jeg havde regnet med.


Hvad vil jeg gerne lære i fremtiden?

Jeg vil gerne få en bedre forståelse for PBS, WBS og Gantt da jeg endnu ikke føler mig sikker i det. Det er til for at skabe overblik og give mig struktur, men for mig har det forvirret mere end det har gjort nytte. Det vil jeg selvfølgelig gerne have lavet om på, og jeg håber at jeg i fremtiden vil kunne gøre god brug af det.


Hvad vil jeg gøre for at lære dette?

Min plan er at læse mere op på det og øve mig på at lave PBS, WBS og Gantt charts. Jeg tænker at en god idé er at starte med at lave dem så simple som muligt, så jeg har overblik, og så bygge mere på med tiden.