FLOW 3 PROJEKT

Introduktion

Vi skulle udarbejde en online web page der visualiserede et selvvagt datasæt på forskellige måder.

Vores data er fra Information is Beautiful. Dataen omhandler alsidigiheden på arbejdsmarkedet inden for IT, såvel som noget ekstra data om forbrugere på markedet, og vi har lavet en infografik over det i Illustrator og en dynamisk graf vha. JSON og d3.js.


Vi har valgt at fokusere vores data på nogle af de største virksomheder.

Dynamisk diagram

Vi har her lavet et søjlediagram over fordelingen af mænd og kvinder, i forskellige aldersgrupper, i Facebooks brugere. Det var noget ekstra data vi fandt i vores valgte datasæt.

Infografik

Refleksion

Det har været meget spændende at arbejde med nogle nye værktøjer inden for datavisualisering. Vi kunne især godt lide at arbejde med d3.js og JSON.

Vi har lært det grundlæggende indenfor opsætning af grafer hvor vi udtrækker data fra JSON, såvel som at sætte data op i JSON. Til gengæld kunne vi godt tænke os at fremover få en større forståelse for hvordan de forskellige grafer og diagrammer skal laves ved hjælp af d3.js.

Bootstrap har vi arbejdet med før, så der opstod ikke nogle problemer. Til gengæld var jQuery UI nyt for os, men virkede ret lige til, ligesom andre jQuery plugins.